Leve de Overgang

Leve de Overgang!

Een 3-daagse Workshop voor Vrouwen
Over Balans & Betekenis in de Overgang

De overgang is voor veel vrouwen een ingrijpende fase in hun leven. Velen ervaren hinderlijke, lichamelijke klachten. Je lijf verandert, jij verandert. Sommige vrouwen raken behoorlijk uit balans, herkennen zichzelf niet meer, voelen zich depressief, raken overspannen of komen zelfs in een burn-out terecht. Erover praten is niet altijd makkelijk, de overgang blijkt geen populair gespreksonderwerp. Het wordt weggemoffeld of weggewuifd, of er is bij de ander gewoon weinig weet van. En de opmerking ‘je moet er gewoon mee leren leven’ helpt ook al niet…

Er is ook een positieve kant aan de overgang. Juist omdát er zo veel verandert in lijf en leven, word je welhaast gedwongen om opnieuw naar je keuzes te kijken. Je af te vragen of je op het goede, en vooral jouw eigen spoor zit. Jezelf misschien wel opnieuw uit te vinden en uit te spreken. En wellicht ook om nog eens naar lastige thema’s te kijken. Zodat je vanuit kracht de volgende fase in kunt gaan, als wijze vrouw.

Leve de Overgang is een programma voor vrouwen die op een positieve en inspirerende manier met deze levensfase willen omgaan. Die willen onderzoeken wat de overgang hen te vertellen heeft. Een programma voor vrouwen die aan de slag willen met thema’s waar eerder nog geen ruimte of tijd voor was, die stappen willen zetten waar ze eerder niet aan toe kwamen en daarbij hun eigen kracht en creativiteit willen aanboren en inzetten. Voor vrouwen die zichzelf hernieuwd willen uitvinden en in de wereld willen zetten. En bereid zijn om de hindernissen en hinderlijkheden in te sluiten als iets wat er inderdaad bij hoort..

In de 3-daagse workshop ‘Balans en Betekenis in de Overgang’ onderzoeken we met een groep vrouwen onze eigen (on)balans en vragen we ons af wat we nodig hebben. Wat brengt je uit balans, wat houdt je in balans, en waarop kun je steunen en leunen? Welke steun zit al in jou, en wat verwacht je van een ander? Wat betekent deze fase voor jou, hoe blijf je bij jezelf en waaruit put je kracht? En hoe kun je daarbij je diepe vrouwen-wijsheid aanboren en inzetten?

 

 

Voor wie
Deze workshop is voor vrouwen in de overgang, pre- of post menopauzaal. Je bent nieuwsgierig naar wat de overgang in positieve zin voor jou kan betekenen en hoe je er op een andere manier mee om kunt gaan. Je hoeft geen specifieke voorkennis of ervaring te hebben om deel te nemen. Om ervoor te zorgen dat iedereen met dezelfde kennis start, zullen we tijdens de eerste dag kort stilstaan bij de lichamelijke veranderingen en klachten.

Werkvormen 
We werken met lichaamsgerichte oefeningen, kleine opstellingen, ‘dialogen’ en ‘inquiries’. We gaan we een keer de natuur in en doen ademwerk. Voor thuis krijg je een compacte, digitale syllabus mee.

Data en tijden 
De 3-daagse workshop vindt plaats op drie vrijdagen: 7 oktober, 4 november en 2 december. We starten om 10 uur; vanaf 09.30 uur ben je welkom voor een kopje thee of koffie. Rond 17 uur sluiten we de dag af.

Locatie
De workshop vindt plaats in mijn ruime, fijne praktijkruimte in Oegstgeest, Regentesselaan 32. Lunchen doen we gezamenlijk, in de woonkeuken. 

Kosten
Deelname aan de workshop kost € 375,–, inclusief syllabus, lunch, koffie en thee, fruit en iets lekkers. Het bedrag is inclusief btw als je particulier deelneemt, en exclusief btw als je de facturering via je werkgever of eigen zaak wilt laten lopen.

Inschrijven
Wil je meedoen aan de workshop? Schrijf je dan via deze link in. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging. Omdat het thema gedijt bij aandacht, liefde en toewijding kun je je alleen voor het geheel inschrijven. Er is plek voor minimaal 4 deelnemers en maximaal 8 deelnemers.

Informatie
Wil je eerst meer weten? Neem dan contact met me op via dido@bodycounseling.nl of 06 – 51 378 171.