Aanraking

Aanraking wordt uitstekend door ons lichaam begrepen. Omdat de huid via sensorische zenuwuiteinden in verbinding staat met alle organen en weefsels, echoot de aanraking door tot op celniveau. Precies daar liggen de kleinste details aan wijsheid opgeslagen.

Aanraking vindt over de kleding heen plaats, tenzij we iets anders afspreken. De aanrakingen onderscheiden zich door rust en eenvoud. Mijn handen lossen het probleem niet op, ze wijzen je de weg. Jouw lichaam reageert op de aanraking. In die verbinding kan jouw bewustzijn zich naar diepere lagen bewegen. De wijsheid ontsluit zich en nodigt je uit om op een dieper niveau de verbinding met jezelf aan te gaan.

Ik werk afgestemd, intuïtief en energetisch. Soms blijven mijn handen stil liggen. Dan weer zijn er strijkingen, pulsbewegingen, of voer ik de druk op. En afhankelijk van je vraag, pas ik ‘de-armouring’ technieken toe. Deze technieken werken op het pantser, of schild, dat ieder mens door spanning, stress en trauma in het lichaam heeft opgebouwd. 

Adem

Ook de adem is een logische ingang tot lichaamswijsheid. Door met aandacht te ademen, verdiepen je aanwezigheid en ervaringen, en word je je bewuster van lichaamssignalen. Op een niet-cognitieve manier maak je contact met je volle potentieel en kunnen spanningen, blokkades en traumatische gebeurtenissen transformeren.

De manier waarop je ademt, zegt iets over hoe je leeft. Je adem is er altijd en vormt een prachtige ingang om met je lichaamswijsheid contact te maken. Door bewust naar bijvoorbeeld een verkramping, irritatie of onbestemd gevoel te ademen, verdiep je de ervaring van dat moment en krijg je toegang tot de wijsheid die erin besloten ligt.

Verbonden ademhaling is een techniek waarbij de pauzes tussen de in- en uitademing vervallen. Door het fysiologische effect daarvan gaat de energie in je lichaam anders bewegen. Stress en (emotionele) blokkades worden zachter en je gaat vrijer en dieper ademen. De effecten van een ademsessie zijn vaak direct merkbaar en na een aantal keren kun je duurzame veranderingen opmerken.