Witte steen

Heb jij wel eens gehoord van de TV-serie ‘Het meisje met de witte steen’?

Begin zeventiger jaren keek ik naar deze Scandinavische serie. Het ging over een blond meisje. Ze was enig kind en haar vader en moeder hadden weinig aandacht en tijd voor haar. Ze leek alleen en verlegen. Althans, zo herinner ik mij haar. Het meisje had een mooie, gladde, witte steen die ze traag langs haar gezicht liet glijden. Dat intrigeerde me. Op een gegeven moment had de buurjongen de steen van haar afgepakt en verstopt. Ze kreeg een opdracht van hem. Pas toen ze die goed had uitgevoerd, kreeg ze de steen terug. Het werd hun spel, waarbij ze beurtelings een opdracht uitvoerden in ruil voor de witte steen..

Eind 2022 ging ik op zoek naar een nieuwe naam voor mijn bedrijf. De naam moest fictief en compact zijn, iets over mij zeggen, en de veelzijdigheid in activiteiten kunnen herbergen. Ineens schoot de TV serie in mijn herinnering. De witte steen verbond ik met de zee; een favoriete plek waar ik altijd weer naar terugkeer.

Witzee dus.
Kort, krachtig, niets betekenend en voor mij alleszeggend.

Wil je de intro zien van de TV-serie? Hij is te vinden op YouTube: