Kantelpunten

Workshop Kantelpunten

21 juni 2022

Een dag met opstellingen en systemisch werk

Ben jij klaar voor een nieuwe stap, in je werk of in je privéleven? Wil jij onderzoeken wat je er wellicht van af houdt, of wat je nodig hebt om de stap te zetten? Of twijfel je over de richting en tussen verschillende mogelijkheden?

Kantelpunten
Op 21 juni 2022 -als de zomer begint, de zon haar meest noordelijke positie ten opzichte van de aarde en haar hoogste stand bereikt- verzorgen Dido van Holthe en Annelouk Pfennings-O’Herne een workshop rondom het thema ‘kantelpunten’. Op die dag kantelt de aarde en gaat het bij ons weer richting de wintermaanden. Een ‘klein’ kantelpunt met grote impact. Terugdraaien kan niet; de beweging wordt onherroepelijk ingezet. Kantelpunten is het thema dat we tijdens de workshop met een systemische bril, aan de hand van oefeningen en opstellingen gaan onderzoeken. 

Systemisch werk en opstellingen
Systemisch werk brengt inzicht in dynamieken en patronen die spelen in families of organisaties. Deze patronen en dynamieken kunnen ongemerkt veel invloed hebben in je dagelijkse leven en je gedrag beïnvloeden. Met een opstelling krijg je inzicht in de diepere oorzaken van een vraag of probleem. Relevante elementen (personen, gebeurtenissen, teams, geschiedenis .. ) van de vraag worden in de ruimte ‘opgesteld’. Door naar de opstelling te kijken, krijg je inzicht in dynamiek en onbewuste patronen. Interventies helpen bij de erkenning van wat tot dan onbegrepen bleef. 

Inhoud
Misschien ben je gewoon nieuwsgierig naar opstellingen en systemisch werk. Of wellicht voel je al een tijdje dat er iets belangrijks staat te gebeuren. Een volgende fase in je relatie, of juist de beëindiging ervan. Je gedroomde huis of een nieuwe wending in je leven. Veranderingen in je werk, een andere functie, meer of minder verantwoordelijkheden. Misschien wel een totaal nieuwe carrière. Of de stap naar zelfstandigheid en ondernemerschap. Ook het overlijden van een dierbare kan een kantelpunt in je leven betekenen. Waarvan je achteraf zult zeggen: dát was het moment waarop alles veranderde. De beweging was ingezet, er was geen weg terug.

We werken met vragen van deelnemers rondom ‘kantelpunten’. Misschien dat je eigen vraag aan de orde komt, wellicht dat je in de opstelling van een ander iets of iemand ‘representeert’; je zult aan het einde van de dag verrijkt en geïnspireerd naar huis gaan.

Praktisch
Datum: 21 juni 2022
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Noordereinde 127 A, ‘s-Graveland
Kosten:  € 100 (incl btw) voor particulieren, en € 125 (excl btw) voor bedrijven.
De workshop is geheel verzorgd, inclusief koffie, thee en lunch.

De workshop gaat door bij een minimum van 6 deelnemers. We hanteren een maximum van 14 deelnemers.

Wil je je opgeven? Stuur een mail aan dido@bodycounseling.nl of info@loukinsight.nl

Wil je eerst weten of het iets voor jou is? Neem dan contact op met één van ons beiden. 

Over Dido & Annelouk
Dido van Holthe (Bodycounseling) en Annelouk Pfennings (Talent en Leadership Development) hebben elkaar in 2020 ontmoet bij de opleiding Familieopstellingen (systemisch werk) aan het Bert Hellinger instituut. Vervolgens hebben ze, de smaak van het systemisch werk eenmaal te pakken, de opleiding Organisatieopstellingen (systeem dynamiek in organisaties) ook samen gevolgd.

Over Dido: www.bodycounseling.nl

Over Annelouk: www.loukinsight.nl