Leve de Overgang

Leve de Overgang!

Een dag over Balans & Betekenis
Voor vrouwen in de Overgang

De overgang is voor veel vrouwen een ingrijpende fase in hun leven. Velen ervaren hinderlijke, lichamelijke klachten. Je lijf verandert, jij verandert. Sommige vrouwen raken behoorlijk uit balans, herkennen zichzelf niet meer, voelen zich depressief, raken overspannen of komen zelfs in een burn-out terecht. Erover praten is niet altijd makkelijk, de overgang blijkt geen populair gespreksonderwerp. Het wordt weggemoffeld of weggewuifd, of er is bij de ander gewoon weinig weet van. En de opmerking ‘je moet er gewoon mee leren leven’ helpt ook al niet…

Juist omdát er zo veel verandert in lijf en leven, word je welhaast gedwongen om opnieuw naar je keuzes te kijken. Je af te vragen of je op het goede, en vooral jouw eigen spoor zit. Jezelf misschien wel opnieuw uit te vinden en uit te spreken. En wellicht ook om nog eens naar lastige thema’s te kijken. Zodat je vanuit kracht de volgende fase in kunt gaan, als wijze vrouw.

Leve de Overgang is een dag voor vrouwen die op een positieve en inspirerende manier met deze levensfase willen omgaan. Die willen onderzoeken wat de overgang hen te vertellen heeft. Een dag voor vrouwen die aan de slag willen met thema’s waar eerder nog geen ruimte of tijd voor was, die stappen willen zetten waar ze eerder niet aan toe kwamen en daarbij hun eigen kracht en creativiteit willen aanboren en inzetten. 

Met een groep vrouwen onderzoeken we onze eigen (on)balans en vragen we ons af wat we nodig hebben. Wat brengt je uit balans, wat houdt je in balans, en waarop kun je steunen en leunen? Welke steun zit al in jou, en wat verwacht je van een ander? Wat betekent deze fase voor jou, hoe blijf je bij jezelf en waaruit put je kracht? En hoe kun je daarbij je diepe vrouwen-wijsheid aanboren en inzetten?

Werkvormen 
Afhankelijk van wat er speelt bij de deelnemers in de groep werken we met lichaamsgerichte oefeningen, kleine opstellingen, ‘dialogen’ en ‘inquiries’. 

Data en tijden 
Leve de Overgang staat gepland op vrijdag 24 maart en 26 mei. Je kunt je voor beide dagen inschrijven, maar ook voor één dag. De dag zal steeds een ander accent hebben en zijn afgestemd op wat er bij de deelnemers leeft. We starten om 10 uur; vanaf 09.30 uur ben je welkom voor een kopje thee of koffie. Rond 17 uur sluiten we de dag af.

Locatie
De workshop vindt plaats in mijn ruime, fijne praktijkruimte in Oegstgeest, Regentesselaan 32. Lunchen doen we gezamenlijk, in de woonkeuken. 

Kosten
Deelname aan de dag kost € 95,– excl BTW. Voor koffie, thee, een kop soep, wat fruit en iets lekkers wordt gezorgd. Mocht je meer willen, dan mag je dat uiteraard mee te nemen. 

Inschrijven
Wil je meedoen? Schrijf je dan via deze link in. Na je inschrijving ontvang je een bevestiging. Er is plek voor minimaal 4 deelnemers en maximaal 8 vrouwen.

Informatie
Wil je eerst meer weten? Neem dan contact met me op via dido@witzee.nl of 06 – 51 378 171.